BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR - Dünya Tiyatrolar Günü (27 Mart)

Belirli Gün Ve Haftalar

27 Mart Günü (ÇARŞAMBA).

Her yıl 27 Mart günü TİYATRO HAFTASI KUTLANIR. Tiyatro haftasının tarihçesi ve kabulü şu şekildedir;

1961 yılında, UNESCO tarafından kurulan Uluslararası Tiyatrolar Birliği , 27 Mart'ı Dünya Tiyatrolar Günü ilan etmiştir. Bu nedenle, 27 Mart dünya çapında tiyatroseverler tarafından kutlanmaktadır.

Dönemin Uluslararası Tiyatrolar Birliği Başkanı Arvi Kivimaa tarafından önce Helsinki, sonra da Viyana'da yapılan konferansta ortaya atılan bu fikir, İskandinav ülkelerinden gelen destekten de güç bularak hayata geçirilmiştir.

Paris'te Uluslar Tiyatrosu'nun da açılış günü olan 27 Mart, kabul edilişinin ardından, her yıl Uluslararası Tiyatrolar Birliği'nin şu an sayısı 100'ü bulan dünya çapındaki merkezlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam etmektedir.

- Okulumuzda pano çalışmaları ve çeşitli etkinliklerle kutlanan tiyatro haftası hazırlıklarında rehberlik eden öğretmenimiz Farat TEKTAŞ ve emeği geçen öğrencilerimize teşekkürler ediyoruz.

29.03.2024 41

29-03-202429-03-202429-03-2024