Erol OLÇOK Kimdir?

Erol OLÇOK Kimdir?

Erol OLÇOK Kimdir?

Erol Olçok, 5 Mart 1962 yılında Çorum'un Mecideyekavak Köyü'nde doğdu. Dursun ve Asiye Olçok'un 5 evladından ikincisiydi. Ağabeyi Yılmaz, kardeşleri Erdoğan, Cevat ve Emine dışında, küçük yaşlarda vefat eden iki kardeşi daha vardı. Çocukluğundan kısaca şöyle bahsederdi: "Çok yaramaz bir çocuktum. Ve yaramazlıklarımın faturasını genelde kardeşim Erdoğan öderdi."

Mecidiyekavak Köyü İlkokulu'ndan sonra 2 yıl Çorum-Merkez'de kuran kursunda okudu. Sonrasında ise Çorum İmam-Hatip Lisesi'nde öğrenimine devam etti.

1982 yılında kendi köyünden üniversiteyi kazanan tek genç olarak İstanbul'a geldiğinde otobüs parasını zor denkleştirmişti. İçindeki sevinç ve heyecan büyüktü. Çünkü hikaye kitaplarından okuduğu, resimlerine baktığı ve çocukluğundan itibaren bir sevdaya dönüşen İstanbul'u ilk defa görecekti. O günler için şöyle diyordu: 

"İstanbul'u ve denizi çok merak ediyordum. Özellikle İstanbul Boğazı'nı ilk geçtiğim günü hiç unutmuyorum."

Erol Olçok, 15 Temmuz 2016 tarihindeki alçak cunta girişiminde vatanımızı ve milletimizi korumak için, çocukluğunun o en büyük hayali Boğaziçi Köprüsü'nde, evladı Abdullah Tayyip ile birlikte şehit oldu.

 

21.02.2018 12907


Erol Olçok kimdir? İşte kısaca hayatıŞehit Erol Olçok kimdir, oğlu Abdullah Tayyip kim kaç yaşında? Şehit Erol  Olçok ve Abdullah Tayyip Olçok nerede ve nasıl şehit oldu?