BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR -Gaziler Günü (19 Eylül)

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR -Gaziler Günü (19 Eylül)

ASİL MİLLETİMİZ SÖZ KONUSU VATAN OLUNCA CANINI FEDA ETMEKTEN ÇEKİNMEMİŞTİR 

“Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır. Toprak, Eğer Uğrunda Ölen Varsa Vatandır.” düşüncesine sahip asil milletimiz için şehitlik ve gazilik en yüce ünvanlardır.

Bu yüce ünvanlar, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir. Bu nedenle asil milletimiz, şanlı tarihimiz boyunca söz konusu vatanı, millî ve manevi değerleri olunca canını hiç düşünmeden feda etmekten çekinmemiştir.

Kahraman Gazilerimiz, sizler; “Ölürsek şehit, kalırsak gazi” anlayışıyla icra ettiğiniz kutsal vazifenizde, gösterdiğiniz üstün cesaret ve kahramanlık neticesinde gazilik mertebesine ulaşarak tüm silah arkadaşlarınıza örnek oldunuz. Dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin elde ettiği tüm başarılarda en büyük pay, elbette aziz şehitlerimize ve sizlere aittir.

 

Sizlerin ülkemizin birlik ve bütünlüğü; asil milletimizin huzur ve güvenliği için gösterdiğiniz büyük özveri, ortaya koyduğunuz vatan ve millet aşkı her bir Türk evladı için büyük bir ilham kaynağıdır. Göğsünüzü siper ederek yazdığınız kahramanlık destanları hiçbir zaman unutulmayacak, asil milletimizin hafızasında sonsuza dek yaşayacaktır. Sizlere daima minnettarız.Gününüz Kutlu Olsun....

18.09.2023 318

18-09-2023